עמידה בתקציב פרויקט בניה תוך השגת הניקוד הנדרש

עלות ההשקעה בבנייה ירוקה מהווה בישראל בין  1 ל – 5 אחוזים מעלות הבניה הכוללת. עם הגידול בפרויקטים של בנייה ירוקה והטמעת פרקטיקות של בנייה ירוקה בתפוצה רחבה בישראל, צפוי כי עם הזמן העלויות יהיו נמוכות עוד יותר. הסדרת נושא הבנייה הירוקה בארץ הביא לגיבוש כמה תקנים שמאפשרים למבנים לקבל הסמכה רשמית ומבוקרת כבניין ירוק. כך נולד תקן 5281, התקן הישראלי לבנייה ירוקה, שפורסם על ידי מכון התקנים בשיתוף המשרד להגנת הסביבה.

התקן הישראלי מציע קטגוריות לבחינה ולמדדים להגדרת מבנה ירוק. הקטגוריות מתייחסות לנושאי אנרגיה, מים, חומרים, פסולת, בריאות, תחבורה ועוד, ומעניק ניקוד עבור עמידה בדרישות המפורטות בקריטריונים. עמידה בתנאי הסף וצבירת מינימום של נקודות ירוקות מזכה כל פרויקט בהגדרה “בניין ירוק”. דירוגו, בין כוכב אחד לחמישה, נובע מהנקודות שנצברו.

עם זאת, כל מבנה המעוניין לקבל הכרה רשמית כבניין ירוק נדרש לעבור תהליך של התעדה, על ידי גוף מקצועי ואובייקטיבי, שאושר לשם כך. לאחר פניית הלקוח למכון ההסמכה, ממונה מעריך מטעם המכון שמלווה את תהליך ההתעדה לאורכו. על היזם למנות אחראי בנייה ירוקה, שיהיה בקשר עם מכון ההסמכה. התהליך דורש שיתוף פעולה מלא בין המעריך מטעם מכון ההסמכה למלווה הבנייה הירוקה.

ההערכה מתבצעת בשני שלבים. בשלב תכנון הבניין מתבצעת הערכה של תכנון הבניין וסביבתו, תוך שימוש בתוכניות עבודה, מפרטים טכניים והיתרי בנייה. שלב זה נערך בדרך כלל לפני תחילת הבנייה באתר, ותוצאתו תהיה דירוג זמני של הבניין. בשלב השני מתבצעת בחינת ההתאמה בין התכנון לביצוע. מטרתה לאשר כי עבודות הבנייה והפיתוח בוצעו לפי התכנון שהוגש בשלב הראשון.

היה והבניין או הבית שלכם עומד בפני שיפוץ, כדאי לדעת שהתכנון הירוק מתחיל כבר בשלב גיבוש תכנית השיפוץ. אדריכל או מעצב פנים בעל התמחות בשיפוץ ירוק עשוי לתרום באופן משמעותי ליצירת תכנון ירוק טוב יותר. עושים זאת תוך הצגת האפשרויות שעומדות בפני המשפץ, סיוע בבחירת אסטרטגית שיפוץ מתאימה ובחירת בעלי המקצוע המתאימים. להצלחת השיפוץ חשוב שאדריכל הפרויקט יסייע לקבלן השיפוצים, האחראי על ביצוע השיפוץ בפועל, בהנחיות מתאימות.

מספר רב של חברות בנייה בישראל עוסקות כיום בבנייה ירוקה. למתעניינים מומלץ להתעדכן בפרסומי החברות היזמיות השונות ולוודא כי הבניינים אכן עתידים לעבור הסמכה ירוקה ולעמוד בדרישות של התקן הישראלי לבנייה ירוקה. בניין שאינו עומד בתקן לא יוגדר כירוק. בתכנון בית פרטי ירוק ניתן להיעזר ביועצי בנייה ירוקה או באדריכלים בעלי התמחות בתכנון בר קיימא.

וזה כדאי. מאוד כדאי. מחקרים שנערכו בישראל ובעולם מראים כי מבנים ירוקים תורמים לחיסכון שנע בין 25% ל 50% בהוצאות האקלום והתאורה ולחיסכון שנע בין 20% ל 35% בהוצאות המים. שיעור החיסכון משתנה על פי סוג המבנה ותלוי גם במאפייני ההתנהגות ובמידת המודעות של המשתמשים במבנה.

בתכנון ירוק הצבנו לעצמנו מטרה: לצמצם את הפגיעה בסביבה ולקדם את ההפחתה בצריכת האנרגיה תוך שמירה על סביבה בריאה ונוחה יותר. בכדי להשיג את היעדים הללו אנחנו עושים שימוש באסטרטגיות תכנון ירוקות שכוללות אמצעים פאסיביים ואקטיביים לצמצום השימוש באנרגיה. כל זאת תוך ניצול מרבי וחסכוני של תקציב הפרויקט להשגת הניקוד הירוק כנדרש.

לפרטים נוספים, לייעוץ וליווי בבניה ירוקה צרו איתנו קשר במספר 1-700-701-075 או מלאו את פרטיכם למעלה משמאל, ונחזור אליכם בהקדם.

הטבה ירוקה: פגישה ראשונה עם מלווה מוסמך לבניה ירוקה – ללא תשלום!

 

 

 

 

תכנון ירוק
לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות

    הודעתך נשלחה בהצלחה!
    נהיה בקשר בהקדם