זה מכבר ישראל החלה לנהוג בחוכמה, להתאים את עצמה לשאר העולם הנאור ולנהוג על פי כללי ICLEI, רשת עולמית מובילה של יותר מ -1,500 ערים ואזורים בעולם שמחויבים לבניית עתיד ירוק יותר. ב-13 בפברואר 2008 חתמו 18 ראשי עיריות פורום ה-15 על אמנה להפחתת זיהום האוויר והגנה על האקלים. אמנה ירוקה זו מהווה את הגרסה הישראלית לאמנה הבינלאומית של ארגון ICLEI (Local Governments for Sustainability) לקיימות מקומית, במסגרתה התחייבו העיריות לפעול להפחתה משמעותית בפליטות גזי החממה ומזהמי אוויר מתחומן, ולהכנת תכנית פעולה עירונית להגשמת יעדים אלו.
ולאלה שפחות מכירים את הנושא נספר שפורום ה-15 מאגד בתוכו את “העיריות העצמאיות” בישראל, אשר אינן מקבלות מענקי איזון או מענקי פיתוח ממשלתיים, ומנוהלות כמשק עצמאי סגור, מכוח משאביהן העצמאיים. בפורום ה-15 מיוצגות מרבית הערים הגדולות והמרכזיות בישראל, וכן מרבית המטרופולינים ובתוכם תל אביב, רמת גן, חולון, גבעתיים, רעננה, כפר סבא, באר-שבע, הרצליה, חיפה, נתניה וראשון לציון. לערים אלו התווספו 3 ערים שאמונות גם הן על האמנה הירוקה והינן ירושלים, אשקלון ובת ים.
במסגרת התחייבותן ליישום האמנה, ערכו העיריות סקרי פליטות גזי חממה בתחומן. תוצאות הסקרים העלו כי מקורן של מרבית פליטות גזי החממה בערים הוא בצריכת אנרגיה במבנים, בממוצע 72% מסך הפליטות העירוניות. נתונים אלה מצביעים על הצורך בקידומו של תחום הבנייה הירוקה כתחום מרכזי בפעילות הערים במסגרת אמנת האקלים, בשל הפוטנציאל הגדול הטמון בו לחיסכון בצריכת אנרגיה וכפועל יוצא – להפחתת פליטות גזי חממה.
עם זאת, סקרים ומחקרים מצביעים על כך שלבנייה הירוקה יתרונות נוספים ורבים: זו בנייה שידועה והוכחה כאיכותית יותר, בריאה יותר, סביבתית יותר, יעילה יותר, חסכונית יותר במשאבים ומשתלבת באופן מוצלח בסביבה. לטובת קידום מטרה זו, הוקם הפורום העירוני לתכנון ובנייה בני-קיימא של פורום ה-15, בו חברים נציגי מהנדסי הערים של עיריות האמנה, נציגי ממשלה ונציגים של גופים מקצועיים נוספים שעוסקים בתחום.
פעילות הפורום העירוני לתכנון ובנייה בני קיימא נשאה פרי ביולי 2011 עם קבלת החלטת ראשי הערים לאימוץ כלים מידיים להטמעת בנייה ירוקה בהליכי התכנון והבנייה העירוניים. החלטה זו היוותה צעד ראשון וחשוב בתהליך, ויצרה בסיס סטטוטורי הכרחי לקידום הנושא, שאפשר לעיריות לקבוע דרישות מחייבות לבנייה ירוקה במערכת התכנון העירונית. בהתאם לזאת, התקבלה החלטת ראשי הערים בדבר אימוץ התקן הישראלי לבנייה בת-קיימא (בנייה ירוקה ת”י 5281) כמדיניות עירונית מחייבת.
כך התעורר צורך עז במלווי בניה ירוקה ברחבי ישראל. מלווי הבניה הירוקה משתלבים בכל מערך ההנחיות והאישורים ולמעשה מקלים עד מאוד את העמידה בדרישות, מנהלים פרויקטים ירוקים, מייעצים, מכוונים, ממציאים את האישורים הנדרשים ממכוני ההתעדה ודואגים לקבלת היתרים וטפסי 4 (אכלוס).
לאחר בחינה מעמיקה של הסוגיה על-ידי הפורום העירוני לתכנון ובנייה בני-קיימא, והתייעצות עם גורמי מקצוע נוספים, עלה כי יש עדיפות לאימוץ התקן הישראלי לבנייה ירוקה כמדיניות אחידה ומנחה לכל הערים על פני גיבוש הנחיות ייחודיות ונפרדות לכל עיר בפני עצמה, משמע “אוגדנים” למיניהם. על פי העדפה זו מלווי הבניה הירוקה מסייעים גם בהכנת האוגדנים הירוקים בהתאם לדרישת הרשויות.
יתרה מזאת, קהלי יעד שמשכירים את נכסיהם למנהל הדיור הממשלתי נדרשים לעמוד בדרישות ירוקות מחמירות. כדי לעמוד בהן ובהתאמות הנדרשות, עליהם לצרף יועצי בניה ירוקה. ‘תכנון ירוק’ עובד עבורם ועבור כל מי שבונה כיום ברוב הערים המרכזיות בישראל (שמכילות למעלה מ – 80% מאוכלוסיית ישראל) על מנת לעמוד בתנאי הסף המחמירים לבניה ירוקה.
לפרטים נוספים, למידע מהימן ולתכנון ירוק אמיתי מתקשרים אלינו למספר 1-700-701-075 או ממלאים פרטים למעלה משמאל ונחזור אליך בהקדם.
הטבה ירוקה: פגישה ראשונה עם מלווה מוסמך לבניה ירוקה – ללא תשלום!