הכלים של מנהל הדיור הממשלתי להערכה ירוקה

​​​​​​​​​​​​​​מנהל הדיור הממשלתי, שדורש כי כל המבנים החדשים שנבנים עבורו יעמדו בתקן ירוק, פיתח כלי דירוג למקרים בהם נעשה שיפוץ חלקי למבנה במטרה להשיג שיפור בסביבת העבודה לעובדים ולקהל הרחב. כדי לעמוד בדירוג ולזכות בניקוד ירוק יותר כדאי לקרוא את המילים הבאות שעשויות להוביל אותך אל היעד.

מנהל הדיור הממשלתי (מנהל הדיור), יחידה בחטיבת נכסים, רכש ולוגיסטיקה באגף החשב הכללי במשרד האוצר, רואה חשיבות גבוהה בכל הנוגע לקידום נושא הקיימות והבניה הירוקה בתחומי הפעילויות השונות שלו, תוך יצירת מקור ידע והצבת רף גבוה לפעילות באמצעות מובילות ממשלתית ככלי לקידום השוק.

מזה תקופה ארוכה דורש מנהל הדיור הממשלתי כי כל המבנים החדשים הנבנים עבורו יעמדו בתקן בניה ירוקה, הן כאשר מדובר במבנים חדשים וגם כשמדובר על שיפוץ או התאמה של מבנים קיימים. נכון להיום בשימוש המדינה כבר עשרות מבנים שקיבלו תו תקן של מכון התקנים.

כחלק מפעילות זו, מנהל הדיור הממשלתי פיתח, יחד עם המשרד להגנת הסביבה, כלי דירוג למקרים בהם נעשה שיפוץ חלקי למבנה (התקן שפורסם על ידי מכון התקנים לא מתייחס לסוג שיפוץ זה), במטרה להשיג שיפור בסביבת העבודה לעובדים ולקהל הרחב, למען התייעלות אנרגטית, חסכון במים והפחתה של טביעת הרגל הסביבתית של פעילות הדיור של הממשלה.

פעילות מנהל הדיור הממשלתי בנושא הקיימות מבוצעת באמצעים שונים ביניהם: שכירה ובניית מבנים שעומדים בדרישות תקינה לבניה ירוקה וכלי הדירוג. הכשרת אנשי ממשלה להכרות עם תחום הבניה הירוקה. קידום פתרונות לניטור ריכוזי של צריכת חשמל בדיורים השונים של משרדי הממשלה. פיתוח מודלים לעידוד בעלי עניין לביצוע פעילויות להתייעלות אנרגטית במבנים שבאחריות הדיור הממשלתי. בחינת של יצירת תוו אנרגטי למבני משרדים, בדומה לתווית שישנה על מוצרי חשמל, על מנת שניתן יהיה לתעדף מבנים בעלי דרוג אנרגטי יעיל. קידום ביצוע פיילוטים ומכרזים להטמעת טכנולוגיות ישראליות חדשניות להתייעלות אנרגית, וקידום החלטת הממשלה להטמעת פאנלים סולריים פוטו-וולטאים במבנים שבאחריות הדיור הממשלתי.

המנהל מספק כלי הערכה למבני משרדים, או לחלקים מהם, שנמצאים בשכירות. תפקידו של הכלי לבחון את יעילותו הירוקה של כל מבנה. הרשימה הבאה מלמדת על הדרישות של מנהל הדיור הממשלתי על פי קטגוריות:

אנרגיה: מעטפת, מערכות תאורה ואקלום ומדידה של מערכות אחרות (מעליות ושינוע, מידע ותקשורת ועוד).

בריאות ורווחה: אוורור, תאורה (מלאכותית או טבעית), טמפרטורה, אקוסטיקה, בריאות ואיכות.

ניהול ותחזוקה: ניהול פסולת ומחזור, קבלת מערכות (בדיקה של מערכות הבניין לפני אכלוס).

תחבורה: נגישות לתחבורה ציבורית וחלופית, מתקנים וחנייה לאופניים, מסלולים בטוחים להולכי רגל ורוכבי אופניים.

מים: חיסכון בשימוש במים שפירים בבניין, בקרב וויסות השימוש במים, התקנת מוני מדידה, שימוש במקורות מים חלופיים, קיום צומח חסכוני במים, עידוד, ניהול ושימור מי נגר.

פסולת: ניהול הפסולת התפעולית לצמצום הנפח ומשקל הפסולת המסולקת למטמנות.

חומרים: שימוש בחומרים ומוצרים בעלי תו תקן ירוק, שימוש בחומרים ממוחזרים, שימוש בחומרים ומוצרים מקומיים או ממקור אחראי.

קרקע: בחירת האתר, קרקעות ואתרים מזוהמים, צפיפות הבניה ופיתוח האתר, תופעות איי חום עירוני, מירוב השימוש בקרקע, אקולוגיית האתר.

חדשנות: שימוש בשיטות וטכנולוגיות חדשות למזעור ההשפעה במהלך ביצוע ההתאמות, בניהול ובתחזוקת המבנה.

כדי לזכות באישורים הנדרשים, בתכנון ירוק אנחנו מספקים ייעוץ וליווי לעמידה בדרישות מנהל הדיור הממשלתי. מטרתנו להעניק לכם מידע מקצועי ואמין במהלך התכנון והבנייה ולהקל עלייכם בדרישות הכלליות ובדרישות הרשויות המקומיות.

לפרטים נוספים, לייעוץ וליווי בבניה ירוקה צרו איתנו קשר במספר 1-700-701-075 או מלאו את פרטיכם למעלה משמאל, ונחזור אליכם בהקדם.

הטבה ירוקה: פגישה ראשונה עם מלווה מוסמך לבניה ירוקה – ללא תשלום!

תכנון ירוק
לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות

    הודעתך נשלחה בהצלחה!
    נהיה בקשר בהקדם