מתכננים או בונים בית ירוק ?
לפניכם מידע בנושא פרק בריאות ורווחה המחייב כל מבנה חדש על פי תקן 5281 בבניה ירוקה.
בניה ירוקה תורמת לבריאות ושיפור איכות החיים של המתגוררים או העובדים במבנה הירוק. זאת בנוסף לחיסכון המשמעותי בהוצאות התפעול.
ישראל היא מהמדינות הצפופות בעולם המערבי. ככזו, תושביה חשופים לזיהום אוויר, קרינה, רעש, שריפת דלק וחומרי הדברה מסוגים שונים.
מעבר מבניה רגילה לבניה לפי עקרונות ‘ירוקים’ יפחיתו באופן הדרגתי תחלואה כתוצאה מזיהומים.
בריאות טובה יותר בבתים, בתי ספר או משרדים הנבנים על פי עקרונות הבניה הירוקה, מתחילה כבר משלב התכנון ועוברת כחוט השני בשיטות הבניה, חומרי הבניה, תכנון מקורות אור, אקוסטיקה ומרחב פנימי וחיצוני. בפועל, כלל 9 פרקי התקן הירוק, משפיעים על התוצאה – שמירה על בריאות ורווחת המתגוררים במבנה.
פרק בריאות ורווחה-דרישות מחיבות ותנאי סף
לקבלת הסמכה לבניין ירוק ממכון התקנים הישראלי עליכם לצבור ניקוד מינימום של 55 נקודות מתוך 100 ולעמוד בתנאי סף מחייבים. הניקוד נצבר מכלל פרקי התקן בהם אנרגיה, קרקע, מים, חומרים, בריאות ורווחה, פסולת, תחבורה, ניהול וחדשנות.
בפרק בריאות ורווחה ניתן לצבור 6 נק’ לפי תקן 5281 ונדרש לעמוד בתנאי סף.
בניה ירוקה מפחיתה השפעות מזיקות והופכת השהות במבנה לנעים ובריא יותר
- הגנה מפני סוגי קרינה שונים : קרינת חשמל, קרינה אלקטרומגנטית, קרינה סלולארית.
- הגנה מפני רעשים חיצוניים ופנימיים.
- תכנון הנוחות התרמית והויזואלית.
- הגנה מפני זיהומים.
- צמצום צריכת חשמל ושימוש במקורות אור טבעי תורמת לבריאות.
- שימוש בחומרים ידידותיים ונטולי רעלים.
- תכנון פתחי אוורור, מערכות אנרגיה חלופיות וניצול אוורור טבעי.
גלעד ארדן, השר להגנת הסביבה לשעבר : “חיסכון כלכלי נוסף שלא ניתן לכמת בשלב זה, כמו עלייה ברמת החיים והבריאות של המתגוררים בבנייה ירוקה לאור השימוש בחומרים טבעיים ונטולי רעלים“.
עומדים לבנות בית ירוק ? הרווח כולו שלכם
בנוסף לעובדה שתחסכו רבות בהוצאות חשמל ומים, איכות החיים שלכם ובריאותכם עומדת להשתפר בהשוואה לבתים הנבנים בשיטות בניה רגילות.
רגע לפני שיוצאים לדרך – כמה מילים על מלווה בניה ירוקה להסמכת מבנה כירוק
מלווה ירוק מוסמך מטעם מכון התקנים הישראלי, ללוות פרויקט בניה ירוק על כל שלביו על מנת שיהיה תיאום מקצועי אופטימאלי בין כלל הגורמים המעורבים להצלחת התהליך.
בין תחומי האחריות של מלווה ירוק :
ליווי להסמכת מבנה כירוק על פי תקן 5281, התמצאות בדרישות “הירוקות” של כל עיר, הדרכה לצבירת נקודות לקבלת התו, פתיחת תיק למבנה ירוק במכון התקנים או ברשות המקומית, הסדרת מסמכים, הוכחות ואישורים, הכנת אוגדן ירוק למבנה,
הכנת ניתוחים תרמיים של התכנון האדריכלי, ייעוץ לשילוב פתרונות ירוקים פאסיביים וטכנולוגים בתכנון, תיאום עבודת יועצים, תיאום ביקורים מטעם מכון התקנים, אישור על בירורים מוקדמים, קבלת אישור לסך דרישות סף והניקוד.