אנרגיה

אנרגיה

עומדים לבנות בית חדש המחויב בבניה ירוקה ? מעוניינים לחסוך בין 40%-50% מהוצאות החשמל?

לפניכם מידע מרוכז אודות פרק האנרגיה – פרק זה בעל המשקל הרב והמשמעותי ביותר בתקן והוא מחולק לשני חלקים עליהם יפורט בהמשך דף זה.

הידעת ?
כ- 35% מכלל צריכת החשמל בישראל מקורה במבני מגורים ומתבססת על משאבי טבע מתכלים. תכנון אקלימי חכם, חוסך באנרגיה, מפחית פליטת חומרים מזהמים, מצמצם את משאבי הטבע ומוריד את הוצאות החשמל ההולכות ותופחות שיש לך, לנו, לכולנו בישראל.

פרק אנרגיה – דרישות מחייבות ותנאי סף
כדי לקבלת הסמכה לבניין ירוק ממכון התקנים הישראלי עליכם לצבור ניקוד מינימום של 55 נקודות ולעמוד בתנאי סף מחייבים. הניקוד נצבר מכלל פרקי התקן בהם אנרגיה, קרקע, מים, חומרים, בריאות ורווחה, פסולת, תחבורה, ניהול וחדשנות.

הדרישות בפרק האנרגיה משתנות בהתאם לרמת הדרוג האנרגטי של המבנה וכוללות הן דרישות מיניליות של ניקוד והן דרישות מינימליות לדרוג האנרגטי של הבניין.
• כאשר מדובר במבני מגורים,תיירות ומרפאות נוסף פרק 5282 חלק 1.
• כאשר מדובר על בניית משרדים, מוסדות חינוך, בנייני מסחר,בניינים של התקהלות ציבורית ומבני מרפאות נוסף לתקן פרק 5282 חלק 2.

פרק האנרגיה חלק 1 – ביצועיים אנרגטים של הבניין
תכנון ביו אקלימי-חימום וקירור פאסיבי נמצא כי 30% מצריכת החשמל בבתי מגורים בישראל משמשת להפעלת אמצעים מכאנייםלחימום וקירור ועוד כ 14% להארת חללים. בתכנון ביו- אקלימי (שימוש וניצול אנרגיות זמינות באופן טבעי וניצול הזדמניות להפחתה/קירורהחום המצטבר בחלל)

 תכנון ביו-אקלימי שמש וצל ניצול ושימוש קרינת השמש לחימום פאסיבי של חללי הפנים והחוץ ושמירה על זכויות השמש לכל דייר המאפשרת להנות מקרינת שמש חורפית לטובת חימום החלל שטחי החוץ וכמו כן האפשרות לנצל קרינת שמש לחימום דודי המים. למידע על תכנון אנרגטי בשיטת ביומימיקרי לחצו כאן

תקן 5282 חלק 1 למגורים וחלק 2 למשרדים עוסק בדרוג בניני מגורים על פי תחזית צריכת האנרגיה שלהם.
בתקן זה מוראות השיטות לדרוג דירות ושל הביינינים לפי צריכת האנרגיה המחושבת על פי תנאי סבירים לאקלום יחידת דיור.

תקן זה מאפשר לבחון את תכנון הבניין תוך התמקדות באלמנטים ביו-אקלימים, העמדה,מסה תרמית, מיקום פתחים, גודל פתחים – התקן מדרג את היעילות האנרגטית הצפויה של הבניין לצרך התעדה כבניין ירוק עליו לעמוד לפחות בדרוג C.

תקן זה מדרג את יחידת הדיור ואת בניין המגורים ואת המשרדים ל-6 דרגות

A+ יהלום 5

A פלטינה 4

B זהב 3

C כסף 2

D ארד 1

E דרגת בסיס 0

F לא עומד בדרגת בסיס 1-

דרוג הבניין תלוי בדרוג הדירות.

ככל שצריכת האנרגיה בתנאים סבירים של שימוש ביחידת דיור ובמערכות, צורכות פחות אנרגיה, כך הדירוג האנרגטי גבוה יותר והדבר תקף למבנים קיימים וחדשים.

תאורה טבעית בשטחים משותפים פנימיים. המטרה, לצמצם את השימוש באנרגיה לצורך הארת מבואות, גרמי מדרגות ועוד. תאורה טבעית משפרת את החלל ומקטינה עלויות תחזוקה.

 חלל ייבוש לספק אמצעים לחיסכון בצריכת האנרגיה לייבוש הכביסה.

פרק האנרגיה חלק 2 – מערכות הבניין

מערכות אקטיביות מבוססות על צריכת אנרגיה מרשת חשמל או ממקורות מתכלים כגון, נפט וגז.בישראל כ 30% מהצריכה משתמשת להפעלת אמצעיים מכאניים לחימום וקירור.

התקן מעודד התקנת מערכות בקרת אקלים ומערכות אקטיביות בעלות יעילות אנרגטית גבוהה ואף מעניק ניקוד לשימוש המערכות המשתמשות באנרגיה מתחדשת.

  • ביצועיים אנרגטיים של תאורה
  • חימום מים
  • אנרגיה מתחדשת באתר
  • מערכות לחימום , לאיורור ומיזוג אוויר,
  • אמצעים משניים למדידה ובקרה של אנרגיה
  • מערכות ניהול אנרגייה בבניין.

בפרק האנרגיה ניתן לצבור עד 37 נקודות מתוך תקן 5281.

כדי לקבל תו תקן ירוק בבניה יש לצבור ניקוד מינימום של 55 נקודות (בסה”כ מכל הפרקים בתקן) ועד המספר המרבי של 100 נקודות. ** המידע המפורט מתייחס לבניה חדשה של דירות מגורים. ישנם הבדלים בבניה של מבני ציבור ומשרדים.

נציין כי בכל פרויקט בניה ירוק, מתקיים שיתוף פעולה תכנוני וביצועי בין מספר אנשי מקצוע בהם:  יועץ תרמי, יועץ רדון ,יועץ תאורה, יועצי מערכות תשתית, יועץ סביבתי, יועץ לצמחיה חסכונית ומיחזור. היועץ הדומיננטי ביותר בשלב זה הוא יועץ אנרגיה ותכנון אקלימי.

פרק האנרגיה מציב רף גבוה בתהליך הסמכת מבנה לתקן בנייה ירוקה ומחייב (בין היתר) הגשת אוגדן תרמי בהתאם לתקן 5281, כולל חישובים תרמיים – אקוסטיים אותם יש להגיש לאישור מכון התקנים / הרשות המקומית / וועדות לתכנון ובנייה.

 עומדים לבנות בית ירוק ? הרווח כולו שלכם

הוצאות התפעול שלכם על חשמל, מים ואנרגיה עומדות לרדת באופן משמעותי, איכות החיים שלכם תעלה והבית שלכם יהיה שווה יותר מבתים הנבנים בבניה רגילה.

תפקידו של מלווה בניה ירוקה להסמכת מבנה כירוק

מלווה ירוק מוסמך מטעם מכון התקנים הישראלי, ללוות פרויקט בניה ירוק על כל שלביו על מנת שיהיה תיאום מקצועי אופטימאלי בין כלל הגורמים המעורבים להצלחת התהליך.

בין תחומי האחריות של מלווה ירוק : ליווי להסמכת מבנה כירוק על פי תקן 5281, התמצאות בדרישות “הירוקות” של כל עיר, הדרכה לצבירת נקודות לקבלת התו, פתיחת תיק למבנה ירוק במכון התקנים או ברשות המקומית, הסדרת מסמכים, הוכחות ואישורים, הכנת אוגדן ירוק למבנה,

הכנת ניתוחים תרמיים של התכנון האדריכלי, ייעוץ לשילוב פתרונות ירוקים פאסיביים וטכנולוגים בתכנון, תיאום עבודת יועצים, תיאום ביקורים מטעם מכון התקנים, אישור על בירורים מוקדמים, קבלת אישור לסך דרישות סף והניקוד.

hatava

מעוניינים לשמוע על ליווי ירוק לבניה ?
רוצים לשפר את רמת הכדאיות הכלכלית ולממש עקרונות בניה ירוקה ?
לחצו כאן להשארת פרטיכם ונחזור אליכם בשעות הקרובות.
פגישת ייעוץ ראשונית ללא תשלום או התחייבות.

תכנון ירוק
לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות

    הודעתך נשלחה בהצלחה!
    נהיה בקשר בהקדם